Bugaderia – Tintoreria Mari

DSC_0002

Carrer Alts Forns, 81
08038 Barcelona
Tel. 93 332 28 96
Horari: de dilluns a divendres de 9 a 20 h.
No tanquen al migdia.
Podeu veure el mapa aquí

DSC_0005

La Bugaderia-Tintoreria Mari  és també un dels comerços amb més història del barri.

Es va obrir el 4 d’agost de 1970 i en aquests 43 anys d’activitat ha estat alguna cosa més que una bugaderia- tintoreria… Ha estat, també, un centre d’activitat per a moltes de les diferents associacions culturals i socials del barri.
De fet,  l’Associació de Comerciants la Marina, va tenir la seva primera seu social a la rebotiga d’aquest comerç del carrer Alts Forns.

El senyor Abdò Florencio ens rep en aquesta mateixa rebotiga i ens explica, molt amablement, com  va començar l’activitat de la bugaderia:
“Fa quaranta-quatre anys, amb els meus pares, teniem excavadores…  Un món totalment diferent…Era una petita empresa amb quinze treballadors. En aquella època vam treballar, per exemple, en la demolició de l’antic camp de les Corts.
Llavors, en aquells anys, tot i que no hi havia crisi, les petites empreses del sector de la construcció patíem un problema força greu:  costava molt de cobrar…  Era allò del peix gran i el petit, i nosaltres érem el peix petit. El meu pare, que era qui portava el pes de l’empresa, es va cansar d’haver de suportar tota aquella pressió i vam decidir canviar d’activitat… Un bon dia, mentre passejàvem amb el meu pare, vam passar per davant d’una tintoreria…  Va ser així!  Vam fer un curs de formació i vam obrir la Bugaderia-Tintoreria.  Al principi la portàvem amb els meus pares i quan em vaig casar ja la vam portar la Pilar i jo.

El senyor Abdò Florencio i la senyora Pilar Vidal al seu establiment.

El senyor Abdò Florencio i la senyora Pilar Vidal al seu establiment.

El senyor Abdò és un home afable i bon conversador:
“Dóna la casualitat que la majoria dels que tenim botigues i som d’aquí, del barri, casi tots havíem anat junts a l’escola. Hem estat una generació amb ganes de fer coses i de col·laborar… Pensa que fa vint i pico anys, quan vam fer l’Associació de Comerciants , no hi havia gaire cosa a nivell associatiu. Hi havien les associacions de veïns i alguna associació cultural… Uns quant vam veure la importància d’agrupar-nos, els comerciants, per tal de fer pinya i poder accedir a alguns serveis que, cada un per la seva banda, no podria tenir…”

El senyor Abdò valora molt positivament la tasca que fa l’Associació de Comerciants la Marina. Especialment pel que fa a l’organització de cursos de formació:

“És molt important poder fer cursos… Jo he fet tots els que he pogut. Hi ha gent que creu que vendre és fàcil, que només has d’estar darrera el taulell i esperar que entri el client…  Hi ha moltes coses a aprendre si vols posar-te a vendre, des del tracte fins a la disposició del material… Pensa que jo he arribat a fer un curs d’aparadorisme i a la bugaderia no tinc aparador!
És molt important tenir consciència que n’has d’aprendre cada dia, que has de tenir voluntat de millorar. I en aquest sentit l’Associació és molt important.”

DSC_0013

Pel que fa a la seva activitat en concret ens explica:

“En tots aquests anys la feina de la bugaderia no ha canviat gaire. Ha canviat la maquinària que utilitzem que s’ha modernitzat. Però l’activitat continua essent la mateixa. Fer les coses a consciència, fer-ho bé i aconseguir que el client torni… No hi ha altre secret. Donar un bon servei i, com et deia abans, intentar millorar-lo cada dia…”

Estem segurs que el senyor Abdò i la senyora Pilar han aconseguit aquest propòsit: fer les coses bé i que els clients hi tornin un cop i un altre…

Quaranta-tres anys d’activitat en són la prova irrefutable.

DSC_0003

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s