Llar d’infants els GEGANTS

DSC_0005Passeig de la Zona Franca 168, esc A 1er.
Entrada pels Jardins de la Mediterrània
08038 Barcelona
Tel. 93 296 48 18

www.elsgegants.com
Mail: gegants.mireia@gmail.com
Podeu veure el mapa

DSC_0006

L’entusiasme és una gran cosa. És un combustible molt poderós que aconsegueix convertir la passió pel que fem en excel·lència. I us podem garantir que, en sortir de visitar la Llar d’infants ELS GEGANTS,  ens sentim amarats d’un entusiasme que el personal que hi treballa sap fer contagiós.

Però anem a pams…

La Llar d’infants ELS GEGANTS està situada al Jardins de la Mediterrània.  Entre el Passeig de la Zona Franca Mare de Déu de Port,  a tocar de la Plaça de la Marina.  Sorprèn, en entrar-hi, l’amplitud i la llum de les seves instal·lacions que s’enfilen per dos pisos d’un edifici modern. Aules amplies i ben equipades, terrasses assolellades i passadissos que ens transporten (el dia que hi anem) a les profunditats d’un oceà de somni, ple de pops i peixos somrients.

Allà ens rep la Mireia Català,  directora i propietària d’aquest centre privat subvencionat.

Mireia Català durant l'entrevista.

Mireia Català durant l’entrevista.

Mireia Català i Salat és llicenciada en pedagogia i va fundar aquesta llar d’infants la primavera del 1996.
Divuit anys de feina amb un material tan sensible com els nostres infants són, per si mateixes, una primera demostració que les coses, durant aquest temps, s’han fet bé.
Altres símptomes d’aquesta qualitat són, per exemple, el fet que el diari ARA,  que es caracteritza per la importància que dóna a l’educació i al món dels infants,  dediqués aquest article a la línia pedagògica que la Mireia ha desenvolupat al seu centre.  També és simptomàtic el fet que una de les seves primeres alumnes, la Mireia Calvo hagi volgut fer les pràctiques al jardí d’infància que la va començar a educar…

Però és millor que ens ho expliqui la Mireia Català:
“De bon principi vaig tenir molt clar que nosaltres som una escola i, per tant, la nostra funció és educar. En unes edats, dels tres mesos als tres anys, en els què cal construir els fonaments d’un edifici educatiu que posteriorment continuaran aixecant la resta dels centres educatius i les famílies…”

P1010023

La Mireia parla amb la convicció de qui té les coses molt pensades i molt experimentades:
“Sovint hi ha gent que creu que a les llars d’infants només cal que tinguem entretinguts els nens i nenes mentre els seus pares no se’n poden ocupar… I al contrari… Aquí des de ben petitons comencen a socialitzar-se, han d’aprendre a conviure i sobretot a assolir una autonomia que reforci la confiança en si mateixos… la pròpia autoestima. És per això que per nosaltres és molt important enfocar el joc com una experiència a partir de la qual podem enfortir els diferents camps sobre els què, posteriorment, s’aixecaran les seves competències per a l’aprenentatge: la psicomotricitat, el joc amb la plàstica, el llenguatge…”
Hi ha molta feina, feta dia a dia, darrera  d’aquestes paraules. Molta convicció i sobretot (com dèiem al principi) molt d’entusiasme.

P1010020

La Mireia ens explica més coses:

“Donem també molta importància a la relació amb les famílies… Cal que aquesta tasca educativa que fem al centre s’entengui i es reforci a casa.”

La Llar d’infants ELS GEGANTS  és un centre educatiu molt vinculat al barri:
“Entenem que el barri és el món gran d’aquests nens, encara tan petits, i és per això que cal que tinguin també experiències tots junts en aquest àmbit… Fem sortides, sobretot al mercat i trobem a faltar que els parcs que tenim estiguin més cuidats…  A més, com a centre estem implicats en la vida del barri. Estem a l’Associació de Comerciants  i tot el que comprem com a centre ho comprem al barri. La proximitat és un valor que cal defensar.”

Entusiasme, experiència i idees clares.

Quan sortim del despatx de la Mireia no veiem altra cosa que cares somrients… Cares de nenes i nens que ens miren amb curiositat i cares de les educadores que ens saluden amb un somriure sincer als llavis.
Sortim, també, amb el somriure posat… L’entusiasme és una gran cosa!

L'equip pedagògic de la Llar d'infants ELS GEGANTS

L’equip pedagògic de la Llar d’infants ELS GEGANTS

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s