Èxit Moda i Complements

IMG_0214

Mare de Déu de Port, 337 – 339
08032 Barcelona
Tel. 93 296 88 92
Horaris:
de  10 a 13 : 30 i de 17 a 20 : 30 h.
dissabte de 10 a 14 h.

IMG_0216

Al bell mig del carrer de la Mare de Déu de Port, en aquella part on hi conviuen més comerços, hi podem trobar Èxit Moda i Complements .

La senyora Dolors Torelló la va obrir fa gairebé vint-i-tres anys i ens ho explica així:

Jo treballava en una de les empreses més importants de Barcelona, en el tema del tèxtil, que era Torrens.  En aquell temps era una empresa molt important tant en el ram de la sabateria com en el de la moda. L’any 1991, però, va tancar portes… i jo em vaig quedar al carrer. De manera que l’any següent, el 92, vaig decidir instal·lar  aquesta botiga perquè em veia amb prou experiència i coneixements com per fer-ho”.
La senyora Dolors Torelló ens rep molt amablement i, sense embuts, ens parla dels problemes que, al seu entendre, té el petit comerç:

IMG_0219

“Penso que la creació de grans àrees comercials com ara Gran Via 2 ha anat bé pel barri, perquè li ha donat visibilitat a la ciutat, però per l’altra banda ha fet que les botigues de barri hagin quedat  una mica oblidades”.

La Dolors Torelló és, hores d’ara, la presidenta en funcions de l’Associació de Comerciants la Marina:  “Sóc una de les sòcies més antigues de l’Associació i mentre no escollim un nou president… doncs exerceixo jo el càrrec.”  

“Els barris s’han de potenciar perquè els petits comerços són els que donen vida als barris,  cada vegada més. Estem veient com els supermercats tornen a instal·lar-se en els barris… El comerç de proximitat dona vida als barris, fa que als carrers estiguin vius, que hi hagi moviment, activitat… I a aquest tipus de comerç, des de l’Administració, l’haurien d’ajudar una mica…”

La senyora Dolors Torelló durant l'entrevista.

La senyora Dolors Torelló durant l’entrevista.

” I aquest ajut no acaba de ser decidit… Som, una mica, els oblidats… No s’està fent una aposta decidida per donar suport al comerç de proximitat”

La Dolors Torelló és una dona tranquil·la  i afable però que exposa el seu punt de vista amb absoluta claredat:

“Amb el tema dels horaris, per exemple… No fa falta obrir les vint-i-quatre hores. S’ha d’obrir durant les hores productives.  Les grans superfícies poden obrir més hores perquè tenen més poder econòmic per contractar personal, però, en quines condicions?… 

IMG_0221

“Ens cal treballar junts per afrontar els reptes que tenim com a comerciants”

Quan sortim de la botiga no podem evitar pensar en tot el què ens ha explicat la senyora Dolors Torelló. Sí, cal que treballem tots i totes junts per fer un comerç millor, uns carrers millors, uns barris millors…

Fem com ella i ens hi posem?

IMG_0214

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s