Queviures Ruiz

IMG_0223Carrer de l’ Energia, 3
08038 Barcelona
Tel. 93 332  31 42
Horari: de dilluns a divendres
de 8 a 14 i de 17 a 20:30 h.
dissabte de 8 a 14 h.
diumenge de 9 a 14.
Podeu veure el mapa

IMG_0226

Al carrer de l’Energia s’hi respira, encara, ambient de barri.  De barri popular, dels de tota la vida, on la gent es coneix des de fa generacions…
En aquest carrer,  en concret al número 3,  hi trobem Queviures Ruiz, un establiment que forma part del dia a dia d’aquest entorn des de fa més de quaranta anys.

En entrar-hi ens hi sentim còmodes,  com a casa.
Queviures Ruiz és una d’aquelles botigues que et porten records amables;  records d’una vida més tranquil·la,  on els barris eren el nostre món petit, on coneixies a les persones i elles et coneixien a tu… Queviures Ruiz és una d’aquelles botigues d’alimentació on hi pots trobar de tot i on la senyora Angeles Ruiz et rebrà amb un somriure sincer.
El mateix somriure que ens dedica a nosaltres quan anem a visitar-la.

IMG_0231

Fa quasi quaranta anys que la mare de la Angeles Ruiz va agafar aquesta botiga de queviures i la Angeles hi va viure la seva infantesa.  Quan la seva mare es va jubilar, fa un any i mig, la Angeles va decidir agafar-la i continuar la tradició familiar:

“Per la gent del barri aquesta és “la tienda de la Angelita” i jo n’estic encantada. Les clientes em coneixen des de petita i això fa que treballar aquí, per a mi sigui molt fàcil.  La gent em tracta molt bé i jo miro de correspondre a la seva confiança”

Angeles Ruiz durant l'entrevista.

Angeles Ruiz durant l’entrevista.

Mentre estem parlant  entra a la botiga un noiet molt jove, gairebé un nen encara: “ Diu la meva mare que em posi dos filets de vadella”   La Angeles li demana com els vol i el noi s’arronsa d’espatlles, una mica neguitós per no poder respondre una pregunta per la que no estava preparat… La Angeles riu.
Ella si que ho sap com vol els filets la mare del noiet.  El tranquilitza:  “La teva mare sempre vol que els hi talli finets” . El noi sospira alleujat. No caldrà tornar a casa amb les mans buides per preguntar a la mare… La Angeles talla els filets i els hi despatxa. El noi marxa amb la satisfacció d’haver acomplert la seva missió i la Angeles continua explicant-nos coses:

IMG_0234

” Jo estic molt contenta d’haver decidit continuar amb la botiga… Els temps son durs però aquí jo estic a casa meva… La gent em té confiança i jo sé que aquesta confiança és el fruit de fer la feina ben feta. Cada dia, amb tothom.
Els meus clients saben que  no els enganyaré, ja coneixien a la meva mare i em coneixen a mi des de petita… La confiança és una cosa molt valuosa! És la garantia de que la gent tornarà.”

La Angeles Ruiz sap molt bé on és, sap molt bé què fa, sap molt bé per a qui aixeca la persiana…

Sortim de la botiga amb un somriure.

Pensem, un cop més, que les botigues dels nostres barris son un tresor que cal cuidar.  La confiança i el tracte humà que ens ofereix el petit comerç de proximitat és un valor que cal defensar….

Si ho perdem ho trobarem a faltar.

IMG_0229 (1)

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s