Xumets

IMG_0237Carrer de l’Energia, 10 baixos (local)
08038 Barcelona
Tel. 93 431 76 72
mail: xumets89@gmail.com
Podeu veure el mapa

DSC02408

La  Llar d’Infants Xumets està situada als jardins de l’Alboreda, a la part del darrera del carrer de l’Energia. L’espai és  ideal per a una llar d’infants. Una amplia plaça per la que no hi passen cotxes… Un lloc realment agradable.

Anem a visitar-la un migdia de finals de juliol. És un dia apretat d’activitats… han de passar moltes coses;  jocs amb aigua i a la tarda, reunió amb pares i mares.  Malgrat tot la Gemma Nuñez i l’Esther Brió ens reben molt cordialment i ens mostren aquella vitalitat i entusiasme que sol desplegar la gent que fa la feina que li agrada, en el seu cas l’educació de nenes i nens de 0 a 3 anys.

DSC02346
El proper mes d’octubre la Llar d’Infants Xumets celebrarà el seu vint-i-cinquè aniversari. Vint- i -cinc anys de treball son, un cop més, la millor garantia d’una feina feta amb amor i entusiasme.
L’Esther i la Gemma transmeten aquest amor i aquest entusiasme en cada una de les coses que ens expliquen, i vint-i- cinc anys, donen per a explicar moltes coses:

“Nosaltres – ens explica la Gemma- ens vam conèixer treballant a una llar d’infants que hi havia al passeig de la Zona Franca: Estela Maris…  Les dues vam fer les pràctiques allà i desprès hi vam treballar…  El cas és que la senyora que portava aquella Llar d’Infants es va jubilar i nosaltres, amb l’ajut de familiars i amics, en vam embarcar en l’aventura de crear la nostra Llar d’Infants…”
“Ara – 
ens diu l’Esther-  ja tenim com a alumnes als fills  d’alguns alumnes que havíem tingut al Estela Maris…  En aquell moment la gent ens va ajudar molt… Aquest local el vam trobar a través de l’àvia d’un dels alumnes d’allà…

Esther Brió i Gemma Nuñez durant l'entrevista

Esther Brió i Gemma Nuñez durant l’entrevista

Ens expliquen també com plantegen la seva feina:
“Volem ser una escola  innovadora. Treballem molt a partir de l’experiència sensorial… Creiem que en aquestes edats, de cero a tres anys, els hem d’acompanyar en la construcció de les eines que, més tard, els permetran relacionar-se amb el món… Els sentits.
Treballem molt els desenvolupament dels diferents sentits a través de l’experiència i alhora intentem respectar molt els ritmes de cada un dels nens i nenes”

DSC02357

Quan sortim de parlar amb l’Esther i la Gemma no podem evitar recordar les paraules d’un cèlebre pedagog que, afirmava amb raó, que els infants son la  inversió a llarg plaç més important per a  qualsevol societat que vulgui anomenar-se civilitzada.
L’entusiasme, efectivament és una gran cosa. I si ,a més, aquest entusiasme es posa al servei dels nostres infants encara més…

Gràcies Gemma i Esther per compartir la vostra feina i el vostre entusiasme amb tots nosaltres.

L'equip professional de la Llar d'Infants Xumets.

L’equip professional de la Llar d’Infants Xumets.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s