Decoración Mari Carmen

IMG_0259

Carrer Foneria, 11
08038 Barcelona
Tel. 93 332 33 16
Podeu veure el mapa

IMG_0261

Al carrer de la Foneria, on havia estat la fàbrica de la Phillips,  hi trobem Decoración Mari Carmen. Un d’aquells establiments sólidament arrelats al barri.

La senyora Mari Carmen García Patiño i el seu marit van instal·lar-s’hi l’any 1978, primer en un local del mateix carrer (al número 21-25 de Foneria)  per, posteriorment, agafar el local que ocupen a l’actualitat.
El negoci el porta des de fa ja uns quants anys la seva filla, Vanesa García.

Els visitem un matí de principis de setembre. Les escoles no han començat encara i la filla de la Vanesa corre amunt i avall per la botiga… No fa tants anys era la mateixa Vanesa que, de petita, jugava amb les teles que la senyora Mari Carmen havia de convertir en cortines…  Molt del negocis del nostre entorn més proper són així. Botigues que han passat de pares a fills. Oficis que perduren durant generacions i que són la millor garantia de bon tracte i millor servei.

IMG_0265

La Vanesa ens rep molt cordialment i ens explica  què és Decoración Mari Carmen:

“Nosaltres estem especialitzats en el parament de la llar: Tenim tot el que cal per a la casa; tot tipus de llençols, tovalloles, draps de cuina… Però la nostra autèntica especialitat, l’activitat fonamental que hem fet i fem durant tots aquests anys és la fabricació de cortines a mida.  Assessorem, fabriquem i instal·lem tot tipus de cortines… Podem oferir un servei complert en aquest terreny. Ens podem ajustar als gustos dels clients i a les seves necessitats. Són molt anys d’experiència.. De fet tenim clients que són fills o nets de clients als qui , els meus pares ja els havien posat cortines i que sempre ens han cridat per canviar-les … “

Vanesa García durant l'entrevista

Vanesa García durant l’entrevista

La Vanesa García sap molt bé que la força del seu negoci és la qualitat, tant en el servei com en el tracte:
“Jo vaig néixer a la botiga i sempre m’ha agradat molt la feina i els productes que tenim… De petita hi jugava i ara s’ha convertit en la meva feina”

La filla de la Vanesa  corre, salta i crida per la botiga… A ella també sembla que li agraden tota aquella quantitat de coses que hi són  exposades…  Qui sap, potser d’aquí uns anyets també la podrem veure darrera el mostrador…

IMG_0271

Les coses no estan gens fàcils… Això ho sabem del cert. Però  a la Vanesa García Patiño se li il·lumina la cara quan parla de la seva feina… Està claríssim que li agrada allò que fa i que sap fer-ho bé:
“És un treball, aquest, en el que has d’estar sempre al dia de les novetats… De les tendències, del disseny… Els temps són difícils i estem aguantant com podem, però aquesta és una feina que m’agrada molt.”

No en tenim cap dubte…

Quan sortim la petitona deixa de remenar unes teles amb les que jugava i ens diu adéu amb la maneta. Ella també s’ho passa bé a la botiga.

IMG_0262

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s