Estanc Papereria Lage

IMG_0275

Carrer Alts Forns 70-72
08038 Barcelona
Tel. 93 332 65 66
Fax. 93 431 79 93
Podeu veure el mapa.

IMG_0282

Situat al carrer Alts Forns , entre  Mare de Déu de Port i el  Passeig de la Zona Franca (una de les zones amb més concentració comercial dels nostres barris),  l’Estanc Papereria Lage  ens parla, un cop més, de tradició familiar.
Tres generacions d’una mateixa família han gestionat un negoci que ha anat canviant i adaptant-se contínuament a les realitats que l’envoltaven.

Els visitem un matí de principis de setembre per conèixer la seva història i ens trobem amb una botiga molt dinàmica, on no para d’entrar i sortir gent.  Mentre esperem que ens puguin atendre, podem comprovar  que aquí (com a molts del negocis que visitem), els clients son coneguts i amics de tota la vida.   Avantatges de la vida de barri…

IMG_0288

Parlem amb Sara Rosado i amb la seva germana  Maribel Rosado  que ens reben, com sempre, amb tota la cordialitat:

” Bé… Aquest negoci el van començar els meu avis – en explica la Sara –  ells hi van muntar una granja… Desprès, amb el temps, van obrir, al costat,  l’estanc… L’estanc tenia una petita secció de papereria… Durant molts anys van funcionar com a dos negocis separats fins que, en jubilar-se els avis, vam  tancar la granja i vam obrir la papereria…”

les germanes...
Sara Rosado i Maribel Rosado durant l’entrevista.

“Més endavant – ens explica la Maribel –  quan es van jubilar els nostres pares, vam decidir fer la reforma i ajuntar tots dos locals…  Ara, el negoci el portem entre les dues germanes i els nostres marits…”

No para d’entrar gent i la nostra conversa   es va fent a batzegades…  Continuem, però, comprovant que cada persona que hi entra, ja  sigui a comprar tabac o  a comprar llibretes i  material per a l’escola que és a punt de començar,  cada persona, deiem, es un conegut… un amic…

IMG_0291

” Estem aquí des de sempre continua  explicant-nos la Maribel – Tenim una clientela molt fidel… de sempre…”

En sortir, pensem que no hem estat visitant només un negoci que està situat  en un barri…. Hem pogut veure un local que forma part de la vida, del dia a dia,  d’un barri…
Hem pogut comprovar, un altre cop, com el comerç de proximitat és el lloc on es crea, en gran part, la convivència, l’intercanvi,  la vida dels nostres carrers.

IMG_0278

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s