Espai per Vestir (Confecciones Ray)

Passeig de la Zona Franca,200
Tel. 93 332 30 46
Podeu veure el mapa

Portada Espai per Vestir En una època on la moda està dominada per grans cadenes multinacionals, cada vegada costa més trobar aquella típica botiga de roba amb atenció personalitzada i on els venedors coneixen els clients i els poden aconsellar amb bon coneixement de causa. Al barri de la Marina, com en tants d’altres llocs, ja quasi no se’n troben però Espai per Vestir, un establiment situat al Passeig de la Zona Franca, és una excepció a aquesta imperant regla.

Espai per Vestir 1

L’Eduard Martín porta el negoci des del 1992. Prèviament, la botiga era dels seus sogres que l’havien obert el 1970 com un establiment dedicat a la moda de vestir però també a la roba de casa. Amb el pas dels anys, Espai per Vestir ha anat evolucionant i avui dia és una botiga de roba especialitzada en la població de 40 a 70 anys resident al barri de la Marina. “Ens hem hagut de reinventar per força. No hem tingut més opció”, explica l’Eduard, que reconeix que l’obertura del centre comercial Gran Via 2 va significar “un abans i un després”. “Es va notar de cop l’impacte del nou centre comercial i vam reorientar el negoci per dedicar-nos a un tipus de client més específic”, afegeix l’Eduard.

Espai per Vestir 2

D’altra banda, en els darrers anys la forta crisi econòmica també ha obligat a adaptar el negoci a la crua realitat. “Avui dia el client busca en tot moment el millor producte al millor preu i això és el que oferim. Durant tot l’any hi ha ofertes i promocions, ja no és com abans que hi havia el ‘boom’ de les rebaixes”, diu l’Eduard, que lamenta ser dels últims establiments de moda al barri: “A mi m’agradaria tenir més competència perquè t’ajuda a estar més atent i així els clients poden passejar per diferents botigues properes i comparar fins trobar el que més els agrada”. Precisament, per estar al dia l’Eduard té per costum anar sovint al carrer de Sants, a Gran de Gràcia, a Gran de Sant Andreu… per veure les últimes tendències i aprendre del que fa el comerç a altres barris. “El botiguer ha de sortir, no es pot quedar sempre tancat a la botiga”, afirma.

Tot i la importància del preu, l’Eduard té molt clar que els seus clients valoren també la proximitat i l’assessorament d’algú que els coneix personalment. “Quan va a comprar roba la gent ha de passejar, mirar, remenar… Nosaltres sempre recomanem al client que sigui atrevit i que s’emprovi alguna cosa diferent a la que està acostumat. Més d’un s’emporta una sorpresa”, explica l’Eduard, que diu també que “per aquest motiu intentem anar variant l’oferta perquè la gent pugui anar-se emprovant roba diferent”. Malgrat que els temps han canviat i avui dia molta gent prefereix mirar més la roba pel seu compte, l’Eduard comenta que “seguim tenint clientes que vénen cada setmana i pregunten: Eduard, què has portat de nou?.

Espai per Vestir 3

De cara el futur la recepta és la mateixa. “Ens seguirem adaptant al moment que vivim i farem cas al que demana el client”, insisteix l’Eduard. Amb més crisi o menys continuarà sent d’agrair trobar comerços que davant les dificultats miren endavant amb optimisme i treballen per mantenir la força i la vigència del comerç de proximitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s