Centre d’Infermeria i Podologia

Mineria, 17
Tel. 93 332 14 98
Podeu veure el mapa

Centre d'infermeria portada

S’ha acabat la visita. La pacient era una senyora gran acompanyada de la seva filla. Les dues comenten que la seva néta (i filla) també ha de demanar hora per ser visitada d’aquí poc. Aquesta és la primera imatge a l’entrar al Centre d’Infermeria i Podologia, un centre mèdic amb més de trenta anys d’història que, com demostra l’exemple, atén ja a clients de tres generacions d’una mateixa família.

La Marisa Belmonte i el José Manuel Ogalla són els propietaris d’aquesta consulta. Podríem dir que la Marisa és la cara més visible del centre perquè és la que hi treballa diàriament de dilluns a divendres encarregant-se del servei d’infermeria (cures, injeccions, reflexologia podal…). Per la seva banda, el José Manuel porta la part de podologia (intervencions quirúrgiques, plantilles, pròtesis…) i fa visites dues tardes a la setmana perquè la resta del temps l’ha d’ocupar a la seva plaça de professor a la Universitat de Barcelona i també a les seves obligacions com a president del Col·legi Oficial de Podòlegs de Barcelona i com a secretari general del Consejo General de Colegios Oficiales de Podólogos.

Centre d'infermeria 1

Aquesta és la situació actual. Una situació, però, que anteriorment era a l’inversa. El José Manuel es va fer càrrec del negoci l’any 1980. I la Marisa va començar-hi a treballar el 1981. Els primers anys només de manera gradual fins que va acabar dedicant-s’hi per complet mentre que el José Manuel ja començava a fer de professor a la universitat. “Abans treballàvem dissabtes i diumenges. Jo era com l’infermera de tot el barri perquè no hi havia els Centres d’Atenció Primària que hi ha ara”, explica la Marisa. Amb els anys la situació ha canviat, però el José Manuel i la Marisa han anat guanyant una clientela fidel. “Ara ja visitem als fills dels clients del principi. Això vol dir que ens hem fet grans!”, comenta rient el José Manuel.

Centre d'Infermeria 2Malgrat l’ampliació de la cobertura pública sanitària, el Centre d’Infermeria i Podologia segueix sent referència al barri. Sobretot en podologia (especialitat que la sanitat pública no cobreix) però també en els serveis d’infermeria. “Hi ha gent que prefereix venir aquí abans d’anar al CAP tot i que allà sigui gratuït perquè valora el tracte personalitzat que oferim. Preferim tenir menys visites però donar una atenció més propera i completa”, expliquen.

“Més que pacients tenim coneguts de tota la vida. El tracte és molt familiar”, diuen la Marisa i el José Manuel, als qui els agradaria que aquest vincle que hi ha amb la gent del barri es mantingués quan ells es jubilin. Tot i que encara falten bastants anys, tenen molt clar que quan arribi el moment l’ideal serà trobar algun professional jove i de confiança que pugui donar continuïtat a l’esforç i la feina de tants i tants anys.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s