El Gall i la Gallina

Mare de Déu de Port,355
Tel. 93 332 26 78
www.elgallilagallina.com
Podeu veure el mapa

El Gall i la Gallina portadaCom se sol dir, hi ha oficis que són vocacionals. Aquest és el cas d’aquells i aquelles qui treballen cada dia tenint cura dels infants. Aquest és, concretament, el cas de la Marta Rodríguez i de la resta d’educadores de l’escola bressol El Gall i la Gallina, un centre situat entre el carrer Mare de Déu de Port i el Parc de Can Sabaté que acull a nens i nenes de 0 a 3 anys.

La mateixa Marta Rodríguez, amb àmplia experiència en l’educació infantil, va fundar El Gall i la Gallina l’any 2007. En un primer temps com a ludoteca i des de fa dos anys ja reconeguda com a escola bressol. “L’experiència prèvia fa que t’animis a muntar la teva pròpia escola. Perquè no?”, diu la Marta. I la veritat és que no li ha anat gens malament. Actualment El Gall i la Gallina compta amb 35 nens i nenes matriculats i té places per a 40. Compta també amb un equip format per sis educadores i té entre els seus petits alumnes a infants majoritàriament del barri de la Marina. L’escola s’ubica en un local que toca al Parc de Can Sabaté, la qual cosa dóna tranquil·litat a l’espai, que és una guarderia urbana però no ho sembla.

La Marta Rodríguez en una de les aules d'El Gall i la Gallina.

La Marta Rodríguez en una de les aules d’El Gall i la Gallina.

A part d’oferir serveis de tipus convencional com ara el dinar i el berenar, l’escola bressol El Gall i la Gallina incorpora una sèrie d’elements innovadors en el seu dia a dia. Un d’ells és la presència de webcams, presents a totes les aules i que serveixen perquè els pares i mares, a través d’una contrasenya, puguin saber via internet què fa el seu fill o filla en cada moment. “Alguns hi entren cada dia i altres no ho fan quasi mai, però sobretot serveix per donar confiança”, explica la Marta.

El Gall i la Gallina1

D’altra banda, el mètode d’aprenentatge dels infants també és innovador. Consisteix en “donar eines als nens i nenes perquè ells mateixos facin el seu aprenentatge. Ja no es tracta simplement de dir ‘has de fer això o allò’”, comenta la Marta, que també explica que els està funcionant molt bé la introducció d’un nou sistema per aprendre l’anglès des de ben petits que realitzen en col·laboració amb Kids&Us, un centre d’escoles d’anglès especialitzades en infants. “Els nens treballen l’anglès d’una manera que es basa en escoltar-lo cada dia. Estar en contacte amb altres llengües des de ben petits ajuda quan són més grans a tenir més capacitat per aprendre idiomes”, afirma la Marta.

El Gall i la Gallina3Tot i que l’escola rutlla, és evident que treballar cada dia amb nens i nenes de 0 a 3 anys amb ‘ganes de guerra’ és una feina molt exigent. “Treballes moltíssim. Has de donar cada dia el millor de tu mateixa”, explica la Marta, que reconeix que “hi ha moments de caos i de molta feina però la veritat és que també vius moments únics que no te’ls treu ningú”. La Marta té molt clar també que la clau està en “portar tu sempre al grup. No has de deixar que el grup et porti a tu. Has de tenir molta sensibilitat però alhora posar normes i establir límits per poder educar”. Una cosa és clara, tal com diu la Marta: “T’han d’agradar molt els nens”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s