El barri

mapabarrisdistricte

Els barris de la Marina

Els barris de la Marina són la part habitada (30.000 habitants) del que normalment es coneix com la Zona Franca de Barcelona.
La Marina, que era un espai eminentment agrícola a l’esquerra de la desembocadura del riu Llobregat, la composen diferents barris que, al recer de la muntanya de Montjuïc, van anar naixent en diferent èpoques.

El barri de Port, on hi vivien principalment els treballadors de les pedreres de Monjuïc, és el nucli inicial al voltant del qual han anat creixent els altres barris i Can Tunis era el barri dels pescadors i la platja on es banyaven el habitants dels diferents barris (actualment engolit pel Port Franc).
Al voltant de la fàbrica Santiveri va néixer el barri que es va anomenar Barriada Nova de Port. El grup d’habitatges Eduard Aunós (Cases Barates), la Colònia Bausili, el Polvorí, el barri de Plus Ultra, la Vinya, Can Clos, Estrelles Altes… es van formar en diferents èpoques tal com s’anava industrialitzant la zona. El barri de Sant Cristòfol (grup d’habitatges de la SEAT) va néixer juntament amb la fàbrica i tenia instal·lacions esportives pròpies (actual poliesportiu Energia).

En l’últim mapa de barris aprovat per l’Ajuntament de Barcelona, la Zona Franca és divideix en tres parts: la Marina de Port (la part més gran de la zona habitada), la Marina del Prat Vermell (una petita part habitada i una part de zona industrial) i la Zona Franca pròpiament dita, és a dir, la zona industrial i d’equipaments.
La Marina de Port està delimitada per la Gran Via, Alumini, Alts Forns, pg. Zona Franca, Cisell, Ferrocarrils Catalans, Foc, Segura, Font Florida i Mineria. Inclou els barris del Polvorí, Can Clos, la Vinya, Plus Ultra, Estrelles Altes, Port i Sant Cristòfol.
La Marina del Prat Vermell és un barri de nova creació, que inclou els barris d’Eduard Aunós, Colònia Bausili i Santiveri. Actualment està molt poc poblat (2.000 habitants), però l’Ajuntament té previst fer-hi unes promocions d’habitatges que, juntament amb l’entrada de les noves instal·lacions de la Fira de Barcelona (Porta Fira) i el districte 38@, conformaran el nou barri.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s