Carnisseria Àngel

DSC_0002(1)

Carrer Foneria, 26
08038 Barcelona
Tel. 93 332 64 44
Horaris: Dilluns tancat.
de dimarts a divendres de 8: 30 a 14: 30 i de  17: 30 a 20: 30 h
dissabtes de 8: 30 a 14: 30 h.
Podeu veure el mapa

DSC_0010

La Carnisseria Àngel és d’aquelles botigues de “tota la vida” en el sentit literal del terme.

El senyor Àngel Sánchez  Márquez  hi va néixer,  s’hi va criar i hi ha treballat tota la vida… I tota la vida l’ha compartit amb els seus clients i clientes. Ha vist créixer criatures  que, més tard,  han tingut fills que  ara son nous clients. Ha vist convertir-se en avis i avies persones que encara el criden amb el nom de “Angelillo” … I és que la història de la Carnisseria Àngel i la del barri on ha estat sempre ubicada és molt particular.
Però no correm tant…

Quan hi arribem ens sorprèn veure a la porta un cartellet  amb una cara somrient on es demana, si us plau, de deixar el mal humor a fora de la botiga i, en entrar-hi, a la ràdio sona la cançó “Alegria” dels Antònia Font.  Aquesta coincidència ens sembla significativa.. i , només traspassar la porta, ens posem contents…
l‘Imma i el senyor Àngel feinegen darrera el mostrador i ens reben amb un somriure cordial. Passem a la rebotiga i xerrem una bona estona.

DSC_0012

El senyor Àngel m’explica que aquesta rebotiga va ser, molts anys, la vivenda de la família:
“La carnisseria la va obrir el meu pare l’any 1956…
Tot aquest barri es va construir per als treballadors de la SEAT i el meu pare  va tenir l’oportunitat d’instal·lar-se  aquí.  Ell va marxar del seu poble, a la província de Toledo, després de la guerra i, amb un company de Madrid va aprendre l’ofici… En aquella època això era un poble. Estàvem envoltats de camps i tota la gent que vivia al barri eren families dels treballadors de la SEAT…  Encara hi ha molta gent que diu allò de: “vaig a Barcelona“…
Els meus pares, les meves dues germanes i jo, que sóc el fill gran, vivíem aquí dins i tots hi hem treballat”

El senyor Àngel Sánchez durant l'entrevista.

El senyor Àngel Sánchez durant l’entrevista.

El senyor Àngel ens dibuixa el paisatge de la seva infantesa:
“Aquí davant teníem el cinema “Capri” que era d’aquells de sessió contínua i bosses de pipes i, de petit, encara havia acompanyat el meu pare a l’escorxador de la plaça Espanya a marcar les peces que desprès ens portaven aquells primers camions frigorífics…”

De tota la vida…

“Hi ha una relació molt especial amb molts dels nostres clients. Una relació que va sempre una mica més enllà del simple tracte comerciant – client… Ara! aquesta relació s’ha pogut mantenir , sobretot, perquè sempre hem treballat amb material de primera i hem fet les coses bé…”
No en tenim cap dubte., cinquanta-set anys de treball en són una prova indiscutible.

” A més a més sempre ens hem anat posant al dia pel que fa a formació… Cal estar atents als gustos de la clientela i saber adaptar-se a les noves formes de vida… Abans, per exemple, hi havia molt més temps per cuinar… Les peces es tallaven d’un altre forma perquè la gent, a casa, les acabava de preparar al seu gust… Ara som nosaltres els qui  ho preparem tot perquè el procés sigui el més ràpid possible…”

DSC_0016

” Des de fa, aproximadament un any, m’he especialitzat molt en el tema de les hamburgueses… Amb la famosa crisi cal reinventar-se, i vaig començar a fer proves amb diferents tipus d’hamburgueses… Sempre amb material de primera categoria i amb diferents tipus d’espècies… Ara mateix tenim quaranta-dos tipus d’hamburgueses diferents i cada dia continuem fent proves…”

El senyor Àngel  ens explica amb detall els tipus de vedella, de porc i de pollastre que fa servir per tenir tota aquesta varietat d’hamburgueses… Nosaltres, ignorants com som en aquests temes ( i en molts d’altres) som incapaços de  explicar-vos-ho amb el detall que ell ho va fer… Però no patiu! Només cal que us apropeu qualsevol dia a la Carnisseria Àngel i ho podreu comprovar vosaltres mateixos.

Només podem afegir que, mentre el senyor Àngel, ens ho explicava se’ns feia la boca aigua…

DSC_0006(1)

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s